На фона на новата цена на природния газ  - неясноти

...
На фона на новата цена на природния газ  - неясноти
Коментари Харесай

Торовият завод „Неохим” спря работа, освобождават работници

На фона на новата цена на естествения газ  - неясноти към бъдещето на торовия цех „ Неохим ” . Преди дни той спря работа , към този момент са освободени и 61 от служащите . Това са 10% от работещите там, показва.

Ден, откакто стана ясна новата цена на газа, на място отиде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с ръководството на завода. Той съобщи, че задачата на някогашните ръководещи е била да убият промишлеността на България.

„ За страдание освободихме 61 души. С тази прогноза, която дадоха за септември за нарастване на цената на природния газ, може би ще се наложи да освободим още служащи. Това са експерти, които няма къде да се намерят в България ”, съобщи Стефан Димитров от „ Неохим " АД.

„ Промяната умъртви България. Аз не знам и няма експерт в света, който да може да каже по какъв начин работи подобен настоящ модел, в който би трябвало да дотираш нафтата, бензина, газа, тока и водата. Дърва няма. Перфектната стихия ще пристигна следващата година. Тя ще ни занули до дъно ”, сподели Бойко Борисов.

Той разгласи още, че е имал поради екип, който можел да промени обстановката в страната като понижи всички вероятни цени в енергетиката.

Бъдещето на работещите в „ Неохим ” е неразбираемо . В момента те се водят в капитален ремонт и не е ясно какво ще се случи, откакто той завърши и дали предприятието ще проработи още веднъж.

" За да се върне на власт, Борисов е подготвен да лъже от заран до вечер "  - това написа водачът на БСП Корнелия Нинова във Facebook във връзка визитата по-рано през днешния ден на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Димитровград. 

„ Борисов, чу ли какво ти споделиха през днешния ден в " Неохим "? Или си направи разходка за пиар? Отиде единствено, с цел да хулиш предходното държавно управление и да жалиш за служебното ли? Отговори на управлението на завода и на служащите. Отговори на 28 000 управления на предприятия, които употребяват газ и на 250 000 служащи. Те виждат избавление за завода и за работните си места във обновяване на доставките от Газпром, а преди 10 дни ти разгласи 6 закона, които ще приемеш в идващия парламент. Първият от тях е цялостно прекъсване на връзките с Газпром и 100 % диверсификация “, написа Нинова. 

" Не ти ли е неловко да се подиграваш с неволите на фамилиите от района?  Какво решение им предлагаш? Никакво. Хора, не вярвайте на това двуличие! За да се върне на власт, Борисов е подготвен да ви лъже от заран до вечер ", приключи поста си водачът на Българска социалистическа партия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР